Intervju med Solstad, Kjærstad og Nærum

Dag Solstad meinte det måtte være noe galt ein stad når han kan ha så høge salstall som det han har i Noreg.. Frå ei intervju eg hadde med Dag Solstad under Bjørnsonfestivalen, 2008 (faksimile, Romsdals Budstikke)

Året er 2007 og det er 150 år siden Bjørnstjerne Bjørnson hadde sitt gjennombrudd med Synnøve Solbakken. Og hva var da mer naturlig enn å invitere Knut Nærum til samtale om den siste miljøthrilleren sin. Nåvel.. glem det med mer  naturlig. Klima- og klimatrusselen er uansett tema for 2007-versjonen av Bjørnsonfestivalen. Og Knut Nærum sørga for stinn brakke under Dalsetdialogene.

 

Intervju med Jan Kjærstad under Bjørnsonfestivalen 2004 (den svenske allmennkringkastaren SVT gjorde  opptak av deler av intervjuet, som dei sendte brotstykker av jula etter). Det starta med at vi snakka om Speil. Om forfattarens forhold til kunsten (slik boka drøfter dette temaet). Men så var det tid for trilogien om den oppdikta TV-personlegdomen Jonas Wergeland – bøkene Forføreren, Erobreren og Oppdageren. I 2001 fekk han Nordisk Råds Litteraturpris for det siste bandet i romanserien. Fiktive biografiar – skrivne av tre kvinner som alle har eit ulikt syn på Wergeland. Fullt hus!