Leif GW Persson


Livet med forbrytelser

Livet hans handler stort sett om forbrytelser. «Å tenke, lese og skrive om forbrytelser», som han uttaler det selv. Leif GW Persson er Sveriges krimekspert nummer 1, og i tillegg til å være forfatter har han en doktorgrad i kriminologi og mange år bak seg i den svenske Rikspolisstyrelsen der han studerte voldsbrudd, underviste og bistod ulike politimyndigheter med råd.

På festivalen møter han Øystein Hauge for å snakke om livet blant forbrytelsene og den siste boka si Den sanne historien om Pinocchios nese. Hauge er forfatter, men også seniorrådgiver i Kriminalomsorgen.

I Den sanne historien om Pinocchios nese møter leseren igjen etterforsker Evert Bäckström, som blir satt til å etterforske mordet på en kjendisadvokat. Saken viser seg å ha forgreininger inn i  europeisk storpolitikk, Russlands siste tsar Nikolai II, Englands statsminister Sir Winston Churchill og Russlands president Vladimir Putin.

Leif GW Persson har skrevet ti krimromaner og en rekke vitenskapelige bøker om forbrytelser og relaterte sosiale problemer. I tillegg kommer en mengde vitenskapelige artikler og rapporter og mange hundre avisartikler. Han er mye brukt som ekspertkommentator om kriminalitet og politiarbeid i svensk media og er med i TV-programmet «Veckans brott» på SVT.

I 2011 kom den selvbiografiske Gustavs Grabb (på norsk Gutten til Gustav). Boka vil utgjøre mye av bakteppet for scenesamtalen Øystein Hauge skal ha med den svenske krimkongen.

søndagskveld